Dumitrescu, AdrianADRIAN DUMITRESCU – MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE / DIRECȚIA GENERALĂ DE ANALIZĂ, PROGRAMARE ȘI EVALUARE 

Adrian a absolvit Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, profilul uman bilingv engleză, urmând studiile în cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative, Facultatea de Științe Politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene.

Pe parcursul anului I de facultate se implică în activități de voluntariat în cadrul Asociației Pro Democrația. Și-a urmat pasiunea pentru diplomație, afaceri externe, istorie organizând proiectul The Diplomatic Agenda, fiind membru al comunității International Affairs din cadrul ONG-ului studențesc Voluntari pentru Idei și Proiecte. Obiectivul The Diplomatic Agenda a fost să ofere studenților un background multicultural și perspective actuale legate de domeniul diplomației culturale.

Cunoștințele ce țin de domeniul relațiilor internaționale și politicilor europene au fost consolidate participând la conferințe, seminarii, dezbateri susținute de Institutul European din România, dar și prin implicarea în programele Youth In Action în Germania și Spania. În cadrul comunității International Affairs a participat la simulări ale Instituțiilor Europene: Parlamentul și Consiliul European.