ALEXANDRU-MIHAI STAFIE – MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE / OFICIUL COMUNICARE ȘI PURTĂTOR DE CUVÂNT 

Alexandru este student în anul II la Facultatea de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și la Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare în limbi străine, parte a Academiei de Studii Economice. A absolvit Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, specializarea filologie bilingv engleză. A decis parcurgerea celor două programe universitare de studiu în scopul unei bune înțelegeri a domeniului politicilor publice, a problematicii relațiilor internaționale sau a construcției europene. Alte domenii asupra cărora își concentrează în mod deosebit atenția sunt filozofia politică, teoriile politice contemporane, managementul afacerilor și ideologiile politice.

În plan extra-curricular, a participat la proiectul de revizuire a Constituției, derulat de Asociația Pro Democrația. De asemenea, începând cu decembrie 2013, face parte din Departamentul de Comunicare al cabinetului parlamentar al deputatului Mihai Sturzu.

Interesul pentru politica externă l-a cultivat încă din liceu, prin participarea la dezbateri tip Model United Nations. Conferința organizată cu ocazia vizitei lui Giorgios Papandreou la SNSPA sau seria de dezbateri pe tema viitorului relațiilor iraniano-europene, la care au fost prezenți înalți demnitari români și iranieni, marchează începutul concretizării interesului său pentru domeniul afacerilor externe, aceste experiențe reprezentând contactul cu fațeta concretă a politicii internaționale.