Popescu, Alin-IoanALIN-IOAN POPESCU – MINISTERUL PENTRU SOCIETATEA INFORMAȚIONALĂ / CABINETUL MINISTRULUI / COMPARTIMENTUL INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU PRESA 

Proaspăt absolvent al facultății de politică internațională din cadrul Universității Essex din Marea Britanie și actualmente masterand bursier în programul MA Conflict Resolution din cadrul aceleiași universități. Interesul său pentru politica internațională s-a dezvoltat exponențial în ultimii șase ani, perioadă în care a încercat să acopere cât mai bine literatura acestui domeniu de studiu, dar și să capete o formă de experiență practică.

Activitățile extrașcolare din timpul liceului, așa cum au fost clubul de dezbateri al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, workshop-urile de retorică, negociere și soluționare de conflicte, dar și multe alte activități precum școli internaționale de vară sau proiecte de voluntariat au pavat drumul spre facultatea de politică internațională, unde aria preocupărilor din jurul acestui subiect s-a extins semnificativ.

Astfel, pasiunea pentru relația dintre media și politică a determinat finalizarea unui stagiu de practică în cadrul trustului de presă „Intact”. Rămânând pasionat de diplomație a finalizat și un stagiu de practică în cadrul ministerului de externe. Preocuparea să principală în acest moment este proiectul „A Digital Agenda for Europe” din cadrul strategiei „Europe 2020”.