Lungu, AlisALIS LUNGU – MINISTERUL TRANSPORTURILOR / SECRETARIATUL TRACECA 

Alis este studentă în anul III a Facultății de Drept, Universitatea București și a Colegiului Juridic Franco-Roman de Studii Europene. Este pasionata de dreptul internațional public si in acest sens a participat, in anul 2013, la scoală de vara “ELSA International Summer Law School on Human Rights and Globalisation”, organizata in Croația. In același an, a desfășurat un stagiu de practica la Ministerul Justiției din Romania, in cadrul Direcției de Drept internațional si tratate.

Pe durata primului semestru al anului universitar 2013-2014 a beneficiat de o bursa ERASMUS si a studiat Dreptul Uniunii Europene la Facultatea de Drept a Universității Maastricht din Olanda, unde a aprofundat dreptul european penal, dreptul internațional public si drepturile omului in sistemul de protecție al Națiunilor Unite. Experiența a ajutat-o sa își perfecționez limbajul juridic in limba engleza, la fel cum Colegiul Juridic i-a consolidat limbajul juridic in limba franceza.

Este implicata încă din anul 2 de facultate in asociația European Law Students Association, Grupul local București, Departamentul Seminare si Conferințe, asociație in cadrul căreia face voluntariat prin organizarea de evenimente cu profil academic, dedicate studenților la drept.

In perioada 30 iunie-18 iulie 2014 a luat parte la un internship in cadrul Consiliului Concurentei, Direcția Licitații si petiții unde și-a îmbogățit cunoștințele in domeniul concurentei, făcând cercetare in special pe cazuri legate de contracte de achiziții prin licitații publice. A fost selectata, prin intermediul Colegiului Juridic, in vederea participării, in luna septembrie, la o vizita de studii la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.