Cîmpian, AlisaALISA CÎMPIAN GUVERNUL ROMÂNIEI / DEPARTAMENTUL PENTRU SERVICII ONLINE ȘI DESIGN 

Născută în Târgu Mureș, urmează studiile masterale în Comunicare Audio-Video din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. Pasiunea pentru științele umaniste și pentru comunicare s-au observat

încă din primii ani ai parcursului său academic. A absolvit în anul 2010 Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș, profilul filologie bilingv-engleză, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, secția Jurnalism. Se remarcă prin clasarea în primii 10 absolvenți ai promoției sale și prin participarea la numeroase proiecte și activități extra-curriculare. Comunicarea a rămas unul dintre domeniile de bază ale studenției care s-a axat însă pe noile media și pe noile forme de interacțiune interumană. Lucrarea sa de licență tratează fenomenul de cyberconflict, un concept nou pentru România, fiind astfel unul dintre pionierii teoretizării acestui domeniu.

Pe parcursul celor trei ani de facultate, s-a implicat în două mari proiecte finanțate prin programul POSDRU: „Școala Radio” și „VEHMED” în urma cărora a dobândit experiență profesională în domeniul jurnalistic și noi cunoștințe. Pe lângă asta, Alisa a câștigat și o bursă de merit acordată în cadrul proiectului „Școala Radio” celor mai buni absolvenți ai proiectului. Ca urmare a acestor proiecte ea a dobândit cunoștințe în utilizarea softurilor de editare audio-video „Adobe Premiere” și „Adobe After Effects”.

Totodată, a fost implicată în numeroase acțiuni de voluntariat fiind membru timp de 6 ani a organizației non-guvernamentale „Salvați Copiii”. În anul 2008 a fost voluntară în cadrul programului de „Strategie Națională de Acțiune Comunitară” (SNAC), iar în vara aceluiași an a fost implicată în proiectul fundației LOC.