Gheorghiu, AnamariaANAMARIA GHEORGHIU GUVERNUL ROMÂNIEI / DIRECȚIA STRATEGII GUVERNAMENTALE 

Anamaria este masterandă la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității Warwick din Marea Britanie, cu specializare în „Gândirea Politică și Socială” (Social and Political Thought), anterior fiind absolventă a aceleiași facultăți. În timpul anilor de studiu, a activat pentru UNICEF, a publicat materiale, lucrând totodată în calitate de editor asistent la Jurnalul Universității Warwick (The Boar) și colaborând cu ziarul Uniunii Studenților din Marea Britanie.

Preocupările în domeniul sociologiei nu s-au limitat numai la zona de studiu, Anamaria participând totodată activ la dezbateri organizate în cadrul facultății (precum Think Tank) sau în cadrul mai larg prilejuit de evenimentul Model United Nations al Universității Cambridge. În timpul vacantelor studențești a efectuat stagii de practica la firme de prestigiu internațional cum ar fi McCann Erickson Romania, Ogilvy Romania și McCann Erickson Londra.

În primăvara acestui an a fost admisa la cursurile de formare ale Institutului Diplomatic Român, unde a parcurs cu succes primul modul. Recent a finalizat un curs de PR & Media Communication în cadrul University of Arts, London College of Communication. În opinia sa, bazele gândirii logice si analitice au fost puse de-a lungul celor patru ani de studiu în cadrul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, absolvit in anul 2010. În timpul ultimului an de studii liceale, fiind an electoral, a participat la efectuarea unor sondaje de opinie organizate de către firma Gallup.