Pătrășcan, Anca-MihaelaANCA-MIHAELA PĂTRĂȘCAN – MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE / DIRECȚIA GENERALĂ DE COORDONARE IMPLEMENTARE PROGRAME DE INVESTIȚII MAJORE 

Anca-Mihaela este studentă în anul al treilea în cadrul Facultății de Drept a Universității din București și a Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene. În timpul liceului, participarea la Olimpiada Națională de Limba Latină și ocuparea funcției de Președinte al Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Național Anastasescu i-au acordat atât o perspectivă istorică, teoretică, cât și practică asupra dreptului, perspective ce au ajutat-o în alegerea profilului universitar.

Pasiunea pentru Dreptul Uniunii Europene a apărut în același timp, odată cu voluntariatul în cadrul Asociației Euro Teleorman, moment în care a participat la diferite proiecte pentru tineri. In perioada în care a activat în cadrul asociației, a sprijinit implementarea proiectelor din diverse domenii, precum educație, cultură, mediu, cooperare internă și internațională. De asemenea, a avut oportunitatea de a participa la un modul de scriere a propunerilor de finanțare prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.1 – Schimburi de Tineri, ceea ce a înlesnit familiarizarea cu modalitățile de acces la finanțările oferite de către Uniunea Europeană.