Radu, AncaANCA RADU MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE / DEPARTAMENTUL UNIUNEA EUROPEANĂ 

Studentă în cadrul Facultății de Drept, Universitatea București, Anca este totodată și studentă a Collège Juridique franco-roumain d’études européennes, rezultatul unui parteneriat cu Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

A absolvit Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, cu o medie finală a examenului de Bacalaureat, promoția 2013, de 9.51. Dat fiind profilul matematică-informatică, intensiv informatică, pe care aceasta l-a urmat, aptitudinile în domeniul IT sunt certificate prin diplomele: ECDL Core Certificate, Certificat ECDL Complet și ORACLE ACADEMY: Database Design and Programming with SQL.

Încă din primul an de facultate, aceasta a descoperit pasiunea pentru dreptul public și pentru cel comunitar, în urma cursurilor oferite atât de Facultatea de Drept, cât și de Colegiul Juridic, dar și prin participarea la conferințele susținute de cele două facultăți.

Prin stagiile de practică efectuate în cadrul Judecătoriei Sectorului 6 și în cadrul Consiliului de Mediere – Departamentul Juridic, a putut cunoaște mai bine mediul juridic, prin acumularea de noi informații. Nu în ultimul rând, aceasta este membru al Asociației Tineretul ONU din România, din luna mai 2014.