Brînză, Andreea-CristinaANDREEA-CRISTINA BRÎNZĂ – MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECȚIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE / DIRECȚIA ASIGURĂRI SOCIALE 

Absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, Andreea se declară pasionată de relații internaționale, concentrându-și atenția pe studierea și cercetarea continentului asiatic. În acest scop, a urmat cursurile unui master de Studii de Securitate, datorită căruia a avut șansa să publice articole importante sub coordonarea unor profesori ca Dan Dungaciu și Darie Cristea. Dintre acestea amintim „Doctrina Containment-ului”, care a apărut în cartea „Doctrine, strategii, politici – de la discursul geopolitic la operaţionalizarea securităţii internaţionale”.

Pasiunea pentru scris, alipită celei pentru Asia, a avut ca finalitate scrierea unor articole pe diferite site-uri de specialitate: geopolitics.ro, adevarul.ro, theworldreporter.com, cât și apariția unor articole în revista Geopolitica și în cartea „Triunghiul de forțe geopolitice SUA-China-Rusia”.

Participarea la conferințe organizate de UN Youth Romania, la Școala de Vară Geopolitics 2013, dar și la Scoala de Vară: Geopolitica Turciei pe Noul Drum al Mătăsii i-au oferit șansa publicării unor lucrări ca: „The importance of nuclear weapons for the balance of power in the Middle East – focusing on Israel and Iran”, „Triada SUA – Rusia – China în(cadrează) noua ordine mondială”, „ Metamorfozarea Drumului Mătăsii – de la vechia rută comercială, la coridorul economic al secolului al XXI-lea”.

Geopolitica Club Cafe, proiectul Asociației Ion Conea și al Revistei Geopolitica a fost instrumentul care a dus la șlefuirea discursului ei public, dându-i șansa de a susține prezentări pe teme precum investițiile chineze în America Latină și Africa, Noile Drumuri ale Mătăsii, șansă încununată de invitația de a ține o prelegere în

cadrul ediției a V-a a Școlii de Vară a Asociației Ion Conea cu tema „Geopolitica Turciei pe Noul Drum al Mătăsii”.

De-a lungul anilor de master, cât și în cel post-absolvire, Andreea a urmat cursurile facultății Central European University din Ungaria („Korea in International Relations”, „Identity Politics in the Post Soviet Space”), cât și cursurile oferite de platforme online ca edX și Coursera: ChinaX (Harvard University), Découvrir la science politique (Universite Catholique de Louvain), Analyzing Global Trends for Business and Society (Wharton School of the University of Pennsylvania), The Changing Global Order ( Faculty of Social and Behavioural Sciences), Financial Markets (Yale University), etc.

Perspectiva sociologică de abordare a problemelor empirice îi oferă posibilitatea să realizeze o analiză complexă a cauzelor, cât și a efectelor generate de anumite probleme și situații. Această bază sociologică i-a fost întărită de stagiile de practică din cadrul INSOMAR, Komunitas, Isra.