Lungu, Andrei-CorneliuANDREI-CORNELIU LUNGU MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE / DIRECȚIA PROTOCOL 

Pasionat de relații internaționale, Andrei a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București, cât și Masterul de Geopolitică și Relații Economice Internaționale, din cadrul aceleiași facultăți – cel din urmă ca șef de promoție. În paralel cu acestea, el a urmat și cursurile Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București, încheind cursurile specializării sale ca șef de promoție.

Pentru a înțelege mai bine regiunea Asia-Pacific și pentru a realiza analize geopolitice mai bine documentate, după încheierea facultății, Andrei a început să studieze limba chineză.

Mizând pe o dezvoltare continuă a cunoștințelor sale ca principal pilon al unei cariere de succes, el a profitat de noile oportunități educaționale oferite de platforme precum edX sau Coursera, urmând și absolvind cursurile unor facultăți precum Stanford University, Yale University, HEC Paris, Tsinghua University, University of Tokyo sau Universiteit Leiden, inclusiv un curs de trei semestre despre istoria Chinei oferit de Harvard University. Pe plan profesional, Andrei a realizat un stagiu de practică în cadrul companiei de telecomunicații Orange România, iar mai apoi un internship la revista de politică externă Foreign Policy România.