ANDREI VĂLEANU – MINISTERUL JUSTIȚIEI / DIRECȚIA AFACERI EUROPENE ȘI DREPTURILE OMULUI 

Andrei a absolvit Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. În prezent urmează cursurile Universității de Științe Aplicate din Haga, secția de Drept European si Internațional. Se află în anul terminal de studii (anul IV).

A lucrat ca stagiar pentru o perioadă de două luni la Asociația Româna pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare în cadrul departamentului juridic. În anul curent a urmat un stagiu de pregătire la casa de avocatura „Sarivan, Pîslaru, Mojzi- Societate Civilă de Avocați”.

În viitor își dorește să se întoarcă in România pentru a ajuta la dezvoltarea si îmbunătățirea imaginii țării atât pe plan intern dar si extern. Fiind familiarizat cu legislația Uniunii Europene, dar și cu normele de Drept Internațional, prezintă un interes sporit în procesul de integrare europeană pe care România îl urmează. De asemenea, crede cu tărie că atât Guvernul României cât și celelalte Instituții ale Statului trebuie să continue să își îmbunătățească imaginea și să beneficieze de încrederea cetățenilor români printr-o transparență si o deschidere a acestor instituții. Consideră că acest demers este vital pentru o bună funcționare a Statului si a oricărei democrații.