Moraru, Andreia-GemmaANDREIA-GEMMA MORARU MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE / DIRECȚIA AGENT GUVERNAMENTAL 

Andreia-Gemma este studentă în anul III la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai. Interesul pentru dreptul internațional și european și drepturile omului a început în timp ce urma cursurile Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, când a devenit membru al Parlamentului European al Tinerilor (EYP), în anul 2010. A participat, până în prezent, la numeroase conferințe în cadrul acestei organizații, în toate colțurile Europei, ce i-a dezvoltat pasiunea pentru relații internaționale, soluționarea conflictelor și protecția drepturilor omului.

În anul I de facultate a continuat să se implice în activități extra-curriculare, precum Asociația Europeană a Studenților în Drept (ELSA). În anul II de facultate efectuează un stagiu de practică în cadrul unui cabinet de avocatură, dorind să își completeze cunoștințele teoretice și cu unele practice.

Din dorința de a-și aprofunda cunoștințele în materia protecției europene a drepturilor omului, devine membru, în anul 2013, al Asociației de Studii în Drept Constituțional și Drepturile Omului (ASDCDO). În anul universitar 2013-2014 a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universiteit Utrecht, printr-o mobilitate Erasmus, unde a studiat discipline de drept internațional și european, atât public, cât și privat.