Pletescu, Cristina-MariaCRISTINA-MARIA PLETESCU – MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE / DIRECȚIA GENERALĂ DE TREZORERIE ȘI DATORIE PUBLICĂ 

Pentru Cristina-Maria, interesul sporit către domeniul financiar a luat contur încă din perioada liceului, ca urmare a absolvirii Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște. Pe parcursul anilor de studiu preuniversitari a participat anual la olimpiada de matematică, descoperind astfel afinitatea și pasiunea către științele exacte. De asemenea, în perioada liceului s-a implicat în proiecte de voluntariat precum „Spune NU fumatului!” ș.a. și a deținut funcția de Director Resurse Umane în cadrul firmei de exercițiu „DECO Style” înregistrată la ROCT.

Și-a urmat pasiunea devenind astfel licențiată a Facultății de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale, specializarea Finanțe-Bănci din cadrul Universității Româno-Americane, București. În perioada studiilor universitare a benefiat de o bursă în cadrul programului Erasmus, mergând să studieze la Carinthya University of Applied Sciences, Austria – International Business Management School. În prezent urmează programul de Masterat Finanțe, Bănci, Asigurări al Facultății de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale din cadrul Universității Româno-Americane, București. În ceea ce privește experiența profesională de până acum, a realizat în anul 2012 un stagiu de practică în cadrul Băncii Comerciale Române, Sucursala Sector 1, București.