Ciupăgeanu, Dana-AlexandraDANA-ALEXANDRA CIUPĂGEANU – DEPARTAMENTUL PENTRU ENERGIE / ORGANISMUL INTERMEDIAR PENTRU ENERGIE 

Născută în localitatea scriitorului Marin Preda, a absolvit Colegiul Naţional Anastasescu în anul 2012, ca şefă de promoţie, perioadă în care a descoperit pasiunea pentru Ştiinţele Exacte şi a decis să studieze Ingineria Energetică.

Acum studentă la Facultatea de Energetică a Universităţii Politehnica din Bucureşti, a ales să urmeze specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice. Parcursul său academic înregistrează rezultate deosebite, în timpul liceului participând la numeroase concursuri (Concursul “Alege! Este dreptul tau!”, Concursul National de creatie literara “Marin Preda”, ChimeXpert, Concursul Interdisciplinar “Cariera mea incepe azi!”, Concursul de Matematica si Fizica “Vranceanu-Procopiu”, Concursul de Matematica “N. N. Mihaileanu”, Concursul “Florin Vasilescu” de Stiinta si Tehnica pentru elevi, Concursul de Fizica PHI) şi olimpiada şcolară (de Matematică, Fizică şi Chimie), unde a obţinut şi premii importante, iar în timpul facultăţii a primit premii la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti (la Energetică Generală, Mecanica Fluidelor-secţiunea Computational Fluid Dynamics, Comunicare Profesională). Este implicată şi în activităţi de voluntariat ca Vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Europeană şi Promovarea Tinerilor din România, sucursala sector 1.