Barb, Daniela-RozaliaDANIELA-ROZALIA BARB MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE / UNITATEA PENTRU ASISTENȚĂ ȘI DEZVOLTARE 

Daniela-Rozalia este studentă în anul al II-lea la programul masteral Studii Europene Comparate din cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara. Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, a urmat cursurile Universității Nice Sophia Antipolis din Franța, specializarea Gouvernance et Financement du Développement, ca beneficiară a programului Erasmus.

Și-a dezvoltat abilitățile profesionale și personale prin efectuarea unui stagiu de cercetare la Institut du Droit de la Paix et du Développement – Nice (Franța), pe tema Politicii externe a Uniunii Europene în materie de cooperare pentru dezvoltare și impactul său în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Este, în același timp, absolventă a Programului de formare psihopedagogică (Nivel I și II) organizat de către Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A desfășurat activități de voluntariat la Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare și a luat parte la vizite de studiu efectuate la Bruxelles și București, mai precis în cadrul instituțiilor europene și a celor din administrația publică centrală, a unor institute precum Colegiul Noua Europă, Aspen România și Institutul pentru Politici Publice. În background-ul său profesional se mai înscriu diverse workshop-uri, premii și mențiuni obținute la concursuri internaționale și interjudețene, la Olimpiada de Istorie (faza națională) și ca urmare a participării la sesiuni de comunicări științifice în limba franceză.