Szilagyi, Dora EmeseDÓRA EMESE SZILÁGYI – MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE / DIRECȚIA GENERALĂ DE ANALIZĂ, PROGRAMARE ȘI EVALUARE 

A absolvit Colegiul Național „Kolcsey Ferenc” din Satu Mare, promoția 2010, profil matematică-informatică engleză intensiv. În cursul anilor de liceu pe lângă matematică și informatică, a fost preocupată și de științele umane, astfel a participat la mai multe concursuri de istorie, printre ele numărându-se Concursul internațional de istorie, organizată de Societatea civilă „Rakoczi Ferenc”. Acesta a avut ca temă centrală al Doilea Război Mondial, s-a desfășurat la Budapesta în 2009, unde împreună cu alți colegi a obținut premiul întâi.

În 2007-2008 a participat la Concursul-Program „Bursa Ideilor” organizat de Fundația Hans Linder, în cadrul căruia a putut experimenta ceea ce înseamnă planul de afaceri, care este secretul unei afaceri viabile și care sunt pașii care conduc la succesul unei întreprinderi. Echipa condusă de Dora a câștigat locul trei la acest concurs, având ca obiectivul proiectului comercializarea unor produse care fac posibil exploatarea eficientă a energiei neconvenționale.

Recent, în luna iulie a obținut diploma de licență în drept la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Pe parcursul anilor de studiu a fost membră ale mai multor organizații studențești. Din anul 2011 a fost admisă în Colegiul de Performanță „Miko Imre”, respectiv a devenit membră a Cercului studenților de la Facultatea de drept „Juratus” din anul 2010. În cadrul acestor organizații a participat la organizarea evenimentelor, cum ar fi conferințe anuale în mai multe domenii ale dreptului.

În 2012 a fost responsabilă pentru organizarea unei Tabere pentru studenții de la facultatea de drept și de la facultatea de științe economice. Pe lângă aceste activități a mai participat la conferințe și școli de vară organizate în domeniul dreptului internațional public sau al dreptului penal: Şcoala de vara a Universității Eötvös Lorand din Budapesta, 2013; Introduction into U.S. Criminal Law, Unversitatea Sapientia, Cluj-Napoca, 2013; Fundamental principles of the public international law, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, 2014.

În anul 2013 a avut ocazia să studieze în Ungaria, la Universitatea din Pécs, fiind beneficiară a Bursei Erasmus. Pe lângă acestea în perioada 2013-2014 a participat la un program EVS (European Voluntary Service) în calitatea de mentor ai voluntarilor veniți din mai multe țări europene.