Ungureanu, DragoșDRAGOȘ UNGUREANU MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE / DEPARTAMENTUL POLITICI PENTRU RELAȚIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI 

Dragoș este proaspăt masterand al programului în limba engleză „Securitate și Diplomație” din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. A absolvit studiile de licență în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea „Relații Internaționale și Studii Europene”.

În tot acest timp, a participat la diverse activități extra-curriculare, printre acestea numărându-se voluntariatul în mai mare asociație de studenți la nivel global – AIESEC – cu filiala la Iași. A participat la programe Youth in Action – de exemplu – Media in action (în Turcia) și la școli de vară – de pildă Școala de Vară de Studii Baltice și Nordice sub patronajul Excelenței Sale Ulla Vaisto, ambasadoarea Finlandei în România, școala de vară în diplomație organizat de Asociația Tineretului ONU din România.

A avut ocazia de a termina ultimul an de masterat în cadrul universității „Vytautas Magnus” din Kaunas, Lituania, beneficiind de o bursă Erasmus. Aici a participat la o serie de cursuri în antropologie și sociologie centrate pe tema migrației. Astfel, și-a extins domeniul de interes asupra migrației și coagulării identității naționale a trans-migranților.