Tudor, Florentina-DeliaFLORENTINA DELIA TUDOR MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE / DIRECȚIA PROTOCOL 

Absolventă a secției Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București, Florentina Delia urmează un program masteral în Tehnici Diplomatice. În iulie 2012 a participat la Seminarul Internațional de Istorie „Symbols and Figures of Power”, organizat de International Students of History Association (ISHA) și Asociația Studenților la Istorie Dacia (ASID), prezentând lucrarea „Twitter Revolution – Moldova, 2009”, pentru ca în septembrie 2013 să fie prezentă la Forumul European pentru Diplomație Publică (București).

A fost timp de un an voluntar al Asociației Universitatea Copiilor, unde a lucrat direct cu micii studenți, coordonând în același timp și departamentul Relații Externe. Astfel, în aprilie 2012 a făcut parte din echipa conferinței internaționale „We Are The Future”, organizată de Universitatea Copiilor București și EUCU.net, unde copii din 10 țări au avut ocazia de a-și prezenta viziunea asupra sistemului ideal de învățământ.

Din noiembrie 2013 este intern al Institutului Diplomatic Român, Direcția Furnizare de Expertiză, fiind implicată în proiectul Documente Diplomatice Române și participând la editarea volumului corespunzător anului 1937. Cu un an înainte, în octombrie 2012, s-a implicat în activitățile Cercului de Societate și Cultură al Facultății de Istorie, alăturându-se echipei proiectului de jurnalism cultural societatesicultura.ro, de care se bucură de atunci din dublă perspectivă: autor de articole pe teme socio-culturale și coordonator al activităților studențești. Printre temele de interes se regăsesc diplomația culturală și istoria orală. Consideră cultura un element esențial pentru evoluția societății și crede în puterea micro-schimbărilor.