Pîrțac, GabrielaGABRIELA PÎRȚAC – MINISTERUL MEDIULUI ȘI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE / UNITATEA DE POLITICI PUBLICE, PROIECTE, STRATEGII MANAGERIALE 

Studentă a Facultății de Biologie în cadrul Universității din București, a terminat anul acesta programul de licență Ecologie sistemică și sustenabilitate, devenind astfel licențiată în Știința Mediului. A descoperit pasiunea și dorința de implicare în domeniul dinamic al mediului încă din anii de liceu, fiind antrenată în numeroase activități de voluntariat.

Devenind principalul obiectiv în cariera profesională, mediul a ocupat atenția și concentrarea Gabrielei într-unul din cele mai cunoscute ONG-uri la nivel global. În cadrul practicii din WWF Programul Dunăre Carpați România, aceasta a dobândit o nouă perspectivă asupra celor mai importante surse de finanțare precum: Erasmus, Horizont 2020, LIFE etc., surse potrivite obiectivelor de conservare ale WWF.

Interesul pentru politicile publice l-a descoperit în cadrul cursului de politici și legislație de mediu, unde a avut șansa de a învăța despre cele mai importante tratate, convenții semnate la nivel global și ratificate în România, care susțin atât conservarea capitalului natural cât și implementarea măsurilor de ameliorare a oricărei forme de poluare. A continuat activitatea în sfera mediului, participând la Project Development Training, unde și-a putut dezvolta cunoștințele și abilitățile de concepere, proiectare și punere în aplicare a proiectelor de mediu, având mereu convingerea că menținerea capitalului natural nu se poate face decât cu ajutorul cetățenilor activi și în concordanță cu legile României.