Petcu, GeorgianaGEORGIANA PETCU – DEPARTAMENTUL PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII, MEDIUL DE AFACERI ȘI TURISM / DIRECȚIA GENERALĂ PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII ȘI COOPERAȚIE 

Studentă în anul III la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori în cadrul Academiei de Studii Economice din București, pasionată de științe economice și politice încă din perioada când studia la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Liceul a reprezentat un important punct de plecare în viața publică, încă din momentul când a preluat funcția de vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor.

De atunci, a încercat să se implice personal alături de un număr cât mai mare de tineri în activități extra-curriculare. De asemenea, aceasta fiind elevă a unui liceu de profil economic, a avut oportunitatea să conducă echipa unei firme de exercițiu, proiect ce stimula formarea de tineri antreprenori. Totodată, a participat la o competiție internațională cu respectiva firmă de exercițiu, fapt ce a conferit o perspectivă mai largă asupra mediului economic european.

Implicarea în diverse proiecte, training-uri și participarea la conferințe legate de democrație participativă și instituții ale statului organizate de Institutul European pentru Democrație Participativă QVORUM a contribuit la formarea unei baze de cunoștințe necesare în viitoarea activitate legată de comunitate și viața publică. În timpul studenției a participat la sesiuni de comunicări științifice pe teme economice și la proiecte legate de investițiile pe piețele de capital și managementul riscului (atât riscul financiar-bancar, cât și implicațiile riscului de țară asupra mediului de afaceri din România) organizate de asociații studențești alături de organisme profesionale.

Experiența anterioară cât și formarea profesională au motivat interesul pentru proiectele de stimulare a tinerilor antreprenori și a întreprinderilor mici și mijlocii derulate de către Guvernul României.