Subașu, Ioana-CătălinaIOANA CĂTĂLINA SUBAȘU MINISTERUL ECONOMIEI / DIRECȚIA GENERALĂ POLITICI INDUSTRIALE, COMPETITIVITATE ȘI AFACERI EUROPENE 

Studentă în anul al II-lea la Universitatea din Edinburgh, specializarea Economie, Ioana urmează și cursuri de Politici Sociale, Drept Internațional și Spaniolă. Este pasionată de interdependența dintre aspectele socio-economice ale diverselor straturi societale și politicile macroeconomice. Consideră că ramura comportamentală a economiei fundamentează strategiile naționale, dar numai prin transparență și voință politică se poate dezvolta calitatea creșterii economice.

De-a lungul celor patru ani de liceu, petrecuți la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galați, Ioana a descoperit conferințele naționale și internaționale Model United Nations, câștigând de trei ori premiul pentru cel mai bun delegat și fiind desemnată de cinci ori președintele comitetului. În prezent, ea este Vice Președinte pentru aria academică a Societății de Economie din cadrul Universității Edinburgh și Ambasador pentru Institutul Asia Scoția, filiala Edinburgh. Interesul ei este să organizeze dezbateri, să trimită Parlamentului Scoțian politici economice alături de alte societăți studențești și să implice în mod interactiv studenții în soluționarea diferitelor probleme economice reale – neangajarea tinerilor, pluralismul economic, regândirea capitalismului, corupția și îmbogățirea nejustificată. Ca Vice Președinte-Secretar al Societății Studenților Români din Edinburgh, Ioana a contribuit la organizarea evenimentelor culturale românești, la reprezentarea tinerilor români în relație cu oficiali și profesori și la promovarea mass-media.