Anghelache, IonuțIONUȚ ANGHELACHE – MINISTERUL PENTRU SOCIETATEA INFORMAȚIONALĂ / UNITATEA DE POLITICI PUBLICE 

Ionuț este licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. A absolvit Liceul Teoretic „Panait Cerna” din Brăila, profil științe Sociale, acesta fiind locul unde a descoperit pasiunea pentru a analiza fenomenele sociale și politice.

Încrezător în calitățile sale, Ionuț a decis să urmeze cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA. București. În perioada studenției a fost implicat în proiecte de cercetare, dar și în activități practice. Încă din primul an de facultate a fost implicat în proiectele de cercetare ale Facultății de Științe Politice, în ceea ce privește analiza electorală și problematica romă.

În anul II de facultate a devenit ambasador al Facultății de Științe Politice, reprezentând și promovând interesele și imaginea facultății la nivel național. Puternic motivat de a se implica activ în societate, Ionuț a participat la o serie de proiecte și conferințe a mai multor ONG-uri, având ca tematică diplomația și relațiile internaționale, combaterea discriminării, promovarea drepturilor, libertăților și egalității între oameni, a valorilor Uniunii Europene: Centrul de Excelență Academică, Asociația Tineretul ONU din România, unde a deținut și funcția de Director de Resurse Umane, Fundația Soros, Asociația Pro Democrația, Fundația Europeana Titulescu.

Tot în perioada studenției a efectuat stagii de practică și internship-uri în cadrul mai multor instituții: Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Forumul Constituțional, Primăria Generală a Municipiului București. Începând cu octombrie 2014, Ionut își va continua perfecționarea academică în domeniul politicilor publice printr-un program masteral organizat de Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul SNSPA.