Urs, Ionuț FlorinIONUȚ FLORIN URS – MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI / SERVICIUL INVESTIȚII ȘI ACHIZIȚII PUBLICE 

Ionuț a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Oradea în iunie 2014. În calitatea sa de student s-a implicat ca voluntar al asociației studențești ELSA Oradea (European Law Students’ Association) încă din anul întâi. La data de 1 februarie 2011 este ales director al departamentului activități academice din cadrul ELSA Oradea. În această perioadă a înfințat un club de dezbateri în colaborare cu ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică) organizând o serie de evenimente precum: concurs de eseuri juridice, concurs de procese simulate, dezbateri etc.

După ce este ales președinte ELSA Oradea (1 august 2011- 1 august 2012) contribuie în mod activ la derularea proiectelor asociației cât și la dezvoltarea ei. În perioada 17-21.06.2012 participă din partea ELSA România la un schimb de experiență în Israel alături de alți studenți din Europa, unde asistă la diverse prelegeri la „University of Tel Aviv”, „Hebrew University of Jerusalem”, „Ministry of Foreign Affaires” precum și la „Supreme Court of Israel”. În acest context participă, de asemenea, la „Israeli Presidential Conferince”.

În același an, participă la concursul de Drept Umanitar și Dreptul refugiaților „Nicolae Titulescu” ediția a V-a, organizată în București. Obține un certificat emis de Leadership Institute prin care se atestă că a participat la modulul I „The Real Nature of Politics” cât și la modulul II „Campaign Strategy”, cursuri ce au contribuit la o mai bună înțelegere a procesului politic. Tot în 2013 participă la procesul simulat de drept penal din cadrul conferinței naționale Psihologia infractorului unde câștigă premiul I. Aptitudini în domeniul IT: certificat ECDL complet.