Pamfile, Lucian-ValentinLUCIAN-VALENTIN PAMFILE – MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE / UNITATEA DE STRATEGII ȘI POLITICI PUBLICE 

Lucian este student al Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, specializarea Științe Politice, opțiune ce a venit odată cu implicarea sa activă în societate, prin activități de voluntariat și pe parcursul celor trei mandate pe care le-a avut în cadrul Consiliul Național al Elevilor în ultimii trei ani de liceu. Acestea au rezultat, în final, într-un premiu special pentru contribuția adusă dezvoltării voluntariatului în județul Brașov, acordat de Inspectorul Școlar.

Începând cu anul 2012, a devenit student și, odată cu acest lucru, dorința sa de a se dezvolta mai mult pe plan profesional și personal, dar și dorința de a se implica în societate, au crescut. În prezent, Lucian reprezintă studenții la nivelul Senatului SNSPA și în cadrul diferitelor mecanisme instituționale precum Consiliului Facultății de Științe Politice și Comisia de Etică a Universității, este Student Ambasador al facultății din care face parte, intern la biroul rectoral și este implicat într-unul dintre proiectele europene pe care această instituție le derulează.

Totodată, încă din primul an de facultate, a fondat, împreună cu alți colegi, o ligă a studenților. Este implicat în diverse asociații și organizații precum Fundația Tineri pentru Tineri (unde este voluntar și formator), Y-PEER Network (Focal point for Romania), The Duke of Edinburgh’s International Award (lider) și Fundația Proiectul de Educație Civică și Dezvoltare Academică (voluntar).

Domeniile sale de interes sunt politicile publice, programele de tineret, antreprenoriatul, traning-ul și educația non-formală, public speaking-ul și ONG-urile, motiv pentru care își dorește să se pregătească în sensul elaborării, implementării și evaluării politicilor publice în România, mai ales în aria educațională.