Vargas, Mădălina-VanesaMĂDĂLINA-VANESA VARGAS – DEPARTAMENTUL PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII, MEDIUL DE AFACERI ȘI TURISM / DIRECȚIA GENERALĂ PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII ȘI COOPERAȚIE 

Studentă în anul II la Facultatea de Administrarea Afacerilor – secţia germană a Academiei de Studii Economice, Bucureşti. Interesul şi pasiunea faţă de problematica comunităţii iau naştere timpuriu. Oportunităţile vârstei îi permit să îşi creeze drum spre funcţia de preşedinte al Consiliului Elevilor al liceului pe care l-a urmat: Colegiul Naţional „Decebal” din Deva.

Dezvoltă, astfel, calităţi analitice şi de evaluare a activităţii în echipă şi a relaţiilor interpersonale. Mulţumită cunoştintelor de limba germană, obţine atestatele Őstrreichisches Sprachdiplom şi Deutsches Sprachdiplom cu nivelul C1, după care dorinţa de evoluţie şi afirmare au stat la baza certificării ca Traducător şi Interpret pentru limba germană. Participând la două schimburi de experienţă cu elevi din Germania, deprinde cunoştinţe din domeniul jurnalismului şi al mediului înconjurător.

În 2011 a luat parte la seminarul „Uniunea Europeană şi Lumea a Treia – Subdezvoltare, Migrare si Dezvoltarea Intrajutoării ca Provocare” în Sambachshof, Germania, pentru a descoperi diverse aspecte ale politicii europene şi internaţionale. Tot în acest an, din dorinţa de fructificare a experienţei politice, reuşeşte să reprezinte România la Strasbourg, în cadrul programului EuroMedScola, unde s-au desfăşurat simulări ale activităţii Parlamentului European la nivel de comisii şi în sesiune plenară. Inspirată de bagajul de calităţi necesare unui om politic, urmăreşte a-şi dezvolta abilităţile de lider, cât şi simtul civic, devenind membru al Rotaract Club Deva-al cărui preşedinte este în acest an.

Numeroasele proiecte desfăşurate în cadrul acestei organizaţii au contribuit în mod considerabil la dovedirea capacităţii de a lucra în echipă, de a o coordona, dar mai ales de a trece cu succes peste provocări solicitante. Pentru a întelege mai bine sistemul politic românesc, Vanesa a participat la ediţia a V-a a Parlamentului Tinerilor, organizat de asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu Camera Deputaţilor. Această experienţă împământează şi mai mult veleităţile politice şi mai ales acumularea de cunoştinte si calităţi necesare mediului politic modern, astfel că, în primul an de facultate se alătură unei organizaţii non-guvernamentale pentru studenţi, Voluntari pentru Idei şi Proiecte-comunitatea Business Club şi în echipa de organizare a proiectului Good to Go, pentru tinerii interesaţi de antreprenoriat şi care doresc să pornească un start-up.

A obţinut astfel o perspectivă asupra mediului de afaceri românesc, cât şi asupra barierelor ce se ivesc la debutul unui mici întreprinderi. Pe viitor, îşi doreşte o carieră în Guvernul României, având optimismul că poate crea o schimbare.