Dumitru, Marina-AlinaMARINA-ALINA DUMITRU – CABINET MINISTRUL DELEGAT PENTRU DIALOG SOCIAL / DIRECȚIA PENTRU DIALOG SOCIAL 

Studiază Științe Politice în Limba Engleză în cadrul Universității din București. Născută pe 2 septembrie 1992, a absolvit Colegiul Național „Grigore Moisil” din Urziceni, filieră teoretică, profil uman, specializarea Științe Sociale – Intensiv Engleză, unde și-a îmbogățit cunoștințele de limbă engleză, participând anual la olimpiadele de profil și la concursuri precum „Public Speaking”. Datorită perseverenței în aprofundarea limbii engleze a obținut certificatul Cambridge ESOL CAE ce demonstrează o abilitate la Nivelul C2 al Consiliului Europei.

De asemenea, pe parcusul celor patru ani de liceu a luat parte la activități extra-curriculare de natură ecologică (reîmpădurirea unei zone afectată de deforestare, ecologizarea albiei râului Ialomița în cadrul proiectului Let’s Do It Romania), sportivă (locul II la Campionatul Național de Kempo Submission) și cultural-artistică (participarea la Concursul National de Creație Literară „Ars Nova” și la Concursul Județean „Dor Fără Sațiu”). De asemenea, s-a remarcat prin rezultate deosebite în cadrul cercului de artă dramatică Homo Ludens.

Implicarea în toate sferele de activitate i-a oferit o perspectivă de ansamblu a societății românești și europene și din pasiunea pentru comunicare și implicare a decis să urmeze Facultatea de Știinte Politice.

În primul an de facultate a făcut parte din cei 12 membri fondatori ai proiectului SPE Nation care și-a propus să îmbunătățească comunicarea între studenții care învață în limba engleză.

În al doilea an de studiu a beneficiat de un internship în cadrul Centrului de Analiză și Dezvoltare Instituțională, CADI – Eleutheria, unde a participat la finalizarea unui studiu inițiat de Ministerul Educației privind derularea unui proiect european pentru perfecționarea cadrelor didactice.