Chichea, Oana CristianaOANA CRISTIANA CHICHEA MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE / DIRECȚIA GENERALĂ RELAȚII INTERNAȚIONALE ȘI EUROPENE 

Oana Cristiana este absolventă a Facultății de Litere din Craiova, iar în prezent își continuă studiile masterale, specializarea Studii de Limba Engleză și Literaturi Anglo-Americane, în cadrul Facultății de Litere din Craiova. A urmat Facultatea de Comunicare și Arte în cadrul Universității Europene de la Madrid. Această experiență Erasmus i-a deschis noi perspective și a contribuit la dezvoltarea sa atât profesională cât și personală.

Pregătirea academică în cadrul Universității Europene s-a dovedit a fi extrem de benefică, aceasta ajutând-o să își perfecționeze nivelul de limbă engleză și spaniolă, competențele sociale și organizatorice cât și abilitățile de comunicare interculturală. Principalele domenii de studiu s-au axat pe cultura internațională, publicitate, comunicare și analiză interculturală.

Pe parcursul anului universitar petrecut în străinătate a fost membră a clubului internațional al universității, participând la numeroase dezbateri și seminarii ce aveau ca temă subiecte de interes internațional. Participarea la toate aceste activități a contribuit la dezvoltarea unui interes în ceea ce privește domeniul relațiilor internaționale și europene. A decis să capete experiență în domeniul relațiilor internaționale prin activități extra-curriculare, considerându-le deosebit de importante în ceea ce privește evoluția personală și construirea unei cariere de succes. În prezent este membră a departamentului de marketing al Asociației Tineretul ONU din România, organizație non-guvernamentală, ce are ca obiectiv principal promovarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor și comunității internaționale.