Chiriță, Oana-DianaOANA-DIANA CHIRIȚĂ – MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI / DIRECȚIA PROGRAME ȘI PROIECTE PENTRU TINERET ȘI STUDENȚI 

Începându-şi traseul educaţional la Şcoala Generală din Padina, Oana a absolvit Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Haşdeu din Buzău. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov şi este, în prezent, masterandă la programul Inovare Culturală, în cadrul aceleiaşi facultăţi. Anii de studenţie petrecuţi la Braşov au avut o contribuţie esenţială la dezvoltarea sa personală şi profesională. În primii ani de studenţie a colaborat cu echipa StudentoPress care a pus bazele revistei studenţeşti online din Braşov cu acelaşi nume şi, ulterior, parteneriatul dintre Universitatea Transilvania şi Radioteleviziunea Nova din Braşov i-a oferit oportunitatea de a fi reporter şi prezentator în cadrul emisiunii Student Show.

Profesorii Facultăţii de Litere i-au deschis calea de access spre organizarea de evenimente culturale literare, cum ar fi Colocviile Naţionale Universitare de Literatură Română Contemporană. A contribuit la organizarea altor evenimente, precum Festivalul Zilele Basarabiei, Basarabia 200+2 şi Tabara “Basarabia, mai aproape de Europa, realizate de Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucuvineni din Braşov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Asociaţia de Dezvoltare LINK şi Depoul de Artă Urbană. În afara sferei academice, Oana a desfăşurat o serie de activităţi în colaborare cu Human Resources Consulting, companie de consultanţă în domeniul resurselor umane. Traseul educaţional şi profesional au orientat interesele sale spre dezvoltarea unui proces de motivare şi responsabilizare a tinerilor români.