Cristea, Radu GabrielRADU GABRIEL CRISTEA MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE / DIRECȚIA DE POLITICI ȘI ANALIZĂ MACROECONOMICĂ 

Student in an terminal (III) al University of Essex, specializarea „Economics and Politics”, Radu a absolvit cu succes Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, profilul matematică-informatică, intensiv informatică (2012). În perioada gimnazială și liceală acordă o deosebită atenție studiului, participând la numeroase concursuri și olimpiade școlare la materii precum matematică, informatică, economie, chimie și fizică, aici remarcându-se prin participări și mențiuni la etapele naționale ale olimpiadelor de economie, chimie și o dublă participare la cea de informatică.

Deși pasionat de multiple domenii, acordă interes deosebit și implicării extra-curriculare, dezvoltării personale și voluntariatului; pe lângă participarea în proiecte și training-uri locale, participă la patru ediții ale școlilor de vară și de iarnă organizate de Guttenberg Cluj-Napoca, organizația studenților vorbitori de limbă germană. Benefica a fost și implicarea în Parlamentul European al Tinerilor și participarea la sesiuni ale acestuia în calitate de delegat, ambasador și chiar chairperson.

Tot în arealul dezvoltării se încadrează și implicarea in Liga „Ovidius”, societatea elevilor, în organizarea diverselor evenimente din cadrul liceului – caritabile, baluri, festivități, prezentări – ulterior, alături de un coleg, punând bazele unui așa-zis proiect pilot, unui business local ce gravita în jurul experiențelor dobândite în managementul evenimentelor. Convins că în domeniul de studiu ales activitățile curriculare nu sunt suficiente pentru o dezvoltare completă, Radu continua pe drumul implicării, fiind și premiat pentru voluntariat și implicare de către universitate (The Big E Award) – ambasador al universității, workshop-uri, training-uri, societăți studențești, chiar la al doilea mandat de președinte al Essex Bright Futures Society, axata pe creșterea angajabilității studenților. Totodată, primii doi ani de studiu universitar reprezintă un real succes, beneficiind de o dubla includere pentru excelenta pe lista Decanului Facultății de Științe Sociale.

Participarea la programul de Internship în cadrul Ministerului Finanțelor Publice este precedată de două alte experiențe în sectorul financiar-bancar în cadrul Băncii Române pentru Dezvoltare.