Boboc, RalucaRALUCA BOBOC MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE / DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE / TRUSTUL DE PRESĂ AL MAP

Raluca este absolventă a Facultății de Științe Politice, în cadrul Universității din București. Atât în timpul, cât și după absolvirea studiilor a căpătat cunoștințe multidisciplinare în domenii diverse precum cercetare sociologică, jurnalism, PR și marketing, organizare de evenimente și gestionare website. A colaborat cu revista Politici de Sănătate, UNFPA România (Fondul ONU pentru Populație), UNFPA Moldova, UNSEEN (un ONG din Marea Britanie care luptă împotriva traficului de ființe umane).

La 20 de ani a urmat un curs de prim ajutor calificat în cadrul SMURD, la Spitalul de Urgenta Floreasca. După finalizarea cursului a continuat cu o perioadă de 9 luni de practică, timp în care și-a testat cunoștințele și format deprinderi practice executând serviciul de gardă în spital și pe ambulanțele SMURD.

A fost implicată, apoi, într-un proiect diferit, care avea să își pună amprenta asupra sa, un stagiu de voluntariat în Republica Moldova. În decursul unui an, Raluca a organizat activități educaționale pentru tineri cu dizabilități și a urmat un program de Internship în codul UNFPA Moldova. Când a revenit în tara a început colaborarea cu revista Politici de Sănătate, acumulând experiență în jurnalism și comunicare în domeniul medical – a fost implicată în activități de organizare de evenimente, PR și marketing.