Rotaru, RoanaROANA CORINA ROTARU – GUVERNUL ROMÂNIEI / DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE / BIROUL DE PRESĂ 

Roana este licențiată în științe ale comunicării. A absolvit Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, specializarea Jurnalism, în cadrul Universității de Vest din Timișoara. În 2013 a urmat cursurile școlii de televiziune Intact Media Academy, ulterior efectuând un stagiu de practică de 3 luni în redacția Antenei 1. În momentul prezent este studentă masterandă, în anul II, la „Managementul Instituțiilor Mass-Media”, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.

Pe tot parcursul studiilor, Roana s-a implicat în diverse activități extracurriculare și a efectuat stagii de practică în diferite instituții de presă, atât în Timișoara, cât și în București. A fost preocupată de îmbunătățirea abilităților de comunicare, motiv pentru care a fost membră a clubului de public speaking și leadership „Tostmasters Timișoara” și a urmat cursurile de oratorie „Oratorica” organizate de ASCIG. De asemenea, a căutat să își îmbunătățească competențe civice și sociale, participând la programul național de formare pentru jurnaliști în domeniul egalității de șanse și gen, FEMINA, organizat de Asociația pentru Promovarea Femeii din Romania.

Experiența profesională a dobândit-o efectuând stagii de practică la câteva publicații online (newstm.ro, pentrutimișoara.ro, bravonet.ro), dar și în zona de televiziune (Digi24 Timișoara, TeleNova, Antena1). Responsabilitatea ei principală era realizarea de știri, respectând caracteristicile fiecărei platforme de difuzare. Totodată, Roana a participat la școala de vară „Bridge of Media Education” la Universitatea din Novi Sad, Serbia, dar și în programul de schimburi interculturale „Sănătatea este bogăția ta”, organizat de asociația Youth in Action, în Ungaria, Dinnyes.

Începând cu februarie 2015, Roana își va perfecționa pregătirea academică în Portugalia, la Iade – Creative University, ca urmare a obținerii unei burse Erasmus.