Lupițu, Robert-MarianROBERT-MARIAN LUPIȚU MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE / BIROUL DE SOLUȚIONARE A PLÂNGERILOR PREALABILE ȘI A CONTESTAȚIILOR 

Robert-Marian este licențiat în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea din Craiova. Pe parcursul evoluției sale academice a participat la olimpiade școlare de Limba Engleză și Istorie, precum și la sesiuni de comunicări științifice la secțiunea Istorie Universală.

Totodată a urmat și cursurile Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic al Universității din Craiova, predând Cultură Civică la nivelul gimnazial. Pe durata studiilor de licență a fost implicat în numeroase activități extra-curriculare și de voluntariat fiind președinte al Asociației Studenților din Facultatea de Științe Sociale din Craiova și vicepreședinte al Uniunii Studenților din România. În această perioadă a organizat și a participat la diverse dezbateri pe probleme educaționale, dialog cu tinerii, angajabilitate sau problematica stagiilor de practică și a internship-urilor.

Este absolvent al unui curs de formatori „Trainers of Trainers”, fiind pasionat de teme precum leadership, motivație, comunicare sau comportament organizațional. În ultimul an și-a îmbunătățit competențele dobândite la nivelul studiilor lucrând în cadrul Institutului European din România și a Centrului Europe Direct București în calitate de stagiar, dar și în cadrul Centrului de Analiza și Studii de Securitate și la portalul multi-media Calea Europeană tot în calitate de stagiar pe probleme de afaceri europene și relații internaționale. În același timp a beneficiat și de două sesiuni de lucru în cadrul Parlamentului European de la Strasbourg și de la Bruxelles. În prezent urmează studiile masterale la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, Specializarea Relații Internaționale și Integrare Europeană.