Mârza, Sorin MarianSORIN MARIAN MÂRZA MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE / DIRECȚIA GENERALĂ POLITICI AGRICOLE ȘI STRATEGII / SECTORUL ZOOTEHNIC 

Sorin Marian este absolvent al Liceului Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighet, profilul matematică-informatică. În prezent este student în anul VI la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, absolvind totodată modulul I pedagogic din cadrul Departamentului de Pregătire Didactică. Pe durată acestui an a beneficiat de o bursă de studii Erasmus în cadrul Universita Degli Studi di Bari Aldo Moro (Italia). Anterior, în anul universitar 2011-2012, a fost bursier al programului european „Agropractice. Pregătire practică – Investiție pentru viitori specialiști în agricultură”.

Totodată, în anul universitar 2012-2013 a fost bursier în cadrul programului european „Educație universitară la nivel european în domeniul medicinii veterinare”.

În sfera activităților non-guvernamentale, Sorin Marian se remarcă prin proiecte de acordare a unor burse tinerilor elevi și studenți din mediul rural, încurajând astfel educația continuă și motivarea tinerilor din mediul rural în a-și finaliza studiile, proiecte derulate în cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Vișeu, asociație al cărei vicepreședinte și membru fondator este.