Apachiti, StefaniaȘTEFANIA-IONELA APACHIȚI GUVERNUL ROMÂNIEI / DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE / BIROUL DE PRESĂ 

În anul 2011 s-a înscris la cursurile de zi ale Universității București, Facultatea de Litere, specializare Comunicare și Relații Publice, cursuri pe care le-a finalizat în acest an. Tot în 2011 devine membru activ al asociației studențești Prime România, asociație dedicată exclusiv tinerilor pasionați de domeniul comunicării și al relațiilor publice. Aici începe prin a organiza evenimente și a desfășura diferite activități aferente acestui tip de practică. Concomitent, încheie un contract de mentorat cu trustul de presă Intact Media Group, unde, pe durata unui an de zile a fost implicată în mai multe activități, devenind astfel brand ambassador.

În anul 2012 devine intern de PR pentru Romanian International University Fair, cel mai mare târg internațional de universități din țară. Aici experimentează la un nivel mult mai amplu practica relațiilor publice. Am fost implicată în activități de promovare, atât în perioada de implementare/comunicare, cât și în cea a desfășurării efective a evenimentului. La aceste activități se mai adaugă și proiecte punctuale cum ar fi participarea la organizarea evenimentului de numire a Secretarului General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, Doctor Honoris Causa la Universitatea din București.

În viitor, Ștefania intenționează să se definitiveze drept expert în relații publice, considerent pentru care va continua demersurile academice cu un program de masterat în cadrul Departamentului de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, masterat cu titlul: Modele de Comunicare și Relații Publice.