Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

Despre

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) este o instituţie publică cu personalitate juridică, cu autonomie decizională şi operaţională în activitatea anti-doping şi de cercetare ştiinţifică în domeniu, în subordinea Guvernului, coordonată de Prim-Ministrul României și  finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Agenția coordonează programul național anti-doping și răspunde de ducerea la îndeplinire a obligațiilor asumate de România prin ratificarea și/sau acceptarea normelor de drept internațional statuate prin: Convenția Anti-Doping a Consiliului Europei; Convenția Internațională a UNESCO împotriva Dopajului în Sport; Codul Mondial Anti-Doping și Standardele Internaționale ale Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA).

În conformitate cu dispoziţiile art. 6 alin. (1) din Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată, cu modificările ulterioare, Agenţia Naţională Anti- Doping, elaborează Strategia națională anti-doping și Planul de Implementare a acesteia. În această etapă este în curs de implementare Strategia naţională anti-doping pentru perioda 2018-2022, aprobată prin H.G. nr. 398/8 iunie 2018.

Activitatea ANAD este configurată pentru a îndeplini obiectivele stabilite prin:

  • Programul de dezvoltare instituțională
  • Programul de educație, informare și prevenire
  • Programul de testare doping
  • Programul de prevenire și combatere a producerii și traficului ilicit de substanțe dopante
  • Programul de cooperare internațională

Deviza ANAD este ”Împreună pentru un sport curat”. Cu acest spirit de echipă avem plăcerea să ne alăturăm și în acest an Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Agenția Națională Anti-Doping

Înscrieți-vă la Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2022

Alte Instituții publice