Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

Despre

Institutul Național al Patrimoniului este principala instituție centrală care pune în aplicare politicile publice în domeniul protejării patrimoniului cultural în România. INP este continuator direct al primei instituții publice de profil, Comisiunea Monumentelor Istorice, înființată prin Legea din 1892 pentru conservarea și restaurarea monumentelor publice.
INP asigură activitățile de cercetare, evidență, inventariere, protejare și punere în valoare pentru toate categoriile patrimoniului cultural – imobil, mobil, imaterial și digital – și gestionează inventarele oficiale ale patrimoniului cultural – Lista monumentelor istorice, Repertoriul arheologic național, Inventarul patrimoniului cultural național mobil, Registrul național al patrimoniului cultural imaterial, baze de date și depozite digitale.
De asemenea, INP elaborează și gestionează Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice [PNR] - principalul instrument prin care statul asigură finanțarea lucrărilor de protejare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului imobil, colectează și gestionează Timbrul Monumentelor Istorice, este agregator național pentru Enciclopedia online a culturii europene [europeana.eu], elaborează dosarele de nominalizare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial, coordonează procesul de nominalizare pentru Marca Patrimoniului European.
INP participă la numeroase acțiuni și programe naționale și internaționale de promovare a patrimoniului cultural, îndeosebi cele ale Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

Institutul Național al Patrimoniului

Locuri disponibile în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului României

Departament/Structură Domeniul de studiu Număr Locuri

Direcția Monumente Istorice: Secția Patrimoniu Mondial, Secția Monumente Istorice și Peisaje Culturale, Biroul Arheologie

Geografie
Inginerie geodezică
Istorie
Studii culturale
Urbanism
Arhitectură
Agronomie
1 Mai multe informații

Direcția Programe, Proiecte și Promovare

Geografie
Istorie
Management
Marketing
Studii culturale
Științe ale comunicării
1 Mai multe informații

Direcția Patrimoniu Mobil, Intangibil și Digital

Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale
1 Mai multe informații

Direcția Restaurare- Atelier Proiectare

Urbanism
Arhitectură
1 Mai multe informații

Înscrieți-vă la Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019

Alte Instituții publice